NING

tool 61 uit BoekTweePuntNul

imageNing is een ‘social software platform’ waar je je eigen sociale netwerken kunt creëren. Ning verschilt niet zo heel veel van de andere bekende netwerken ( Hyves, Facebook etc. ). Het grote verschil is echter dat je met Ning als het ware een eigen “social networking’ site creëert. Je creëert een site met dezelfde functionaliteit als je gewend bent bij bijvoorbeeld Hyves, alleen heb je de site nu onder eigen beheer en kun je hem inrichten zoals jij het wil. Dit maakt het mogelijk rondom thema’s of voor een besloten groep een netwerksite aan te maken, en die als groepswerkruimte te gebruiken. Je kunt daarbij kiezen of die site voor iedereen zichtbaar is, of alleen voor de leden. Maak je zo’n eigen site aan, dan krijgt die de URL http://jeeigensite.ning.com Het aanmaken van zo’n site kost slechts enkele minuten.

Binnen Ning krijgt ieder lid een eigen profiel, die naar eigen voorkeur ingericht kan worden. Door middel van de commentbox kun je overal een bericht achterlaten en op je profiel kunnen er berichten voor jou achtergelaten worden. Natuurlijk kun je ook een blog bijhouden en is er ruimte voor reacties op je blog. Ook heeft Ning de ruimte om video’s en foto’s te plaatsen. Ook het plaatsen van evenementen en je deelname daaraan, behoort tot de mogelijkheden. Binnen Ning kun je deelnemen aan allerlei groepen (te vergelijken met de Hyve van Hyves) en ook je eigen groepen oprichten en beheren.

NING biedt heel veel mogelijkheden om te delen, te communiceren en te creëren onder eigen beheer.
(beschrijving van: http://www.wp-webdesign.nl/ning/)

Links
website: http://www.ning.com/

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.