FOURSQUARE

tool 23 uit BoekTweePuntNul
023-foursquare-boektweepuntnulMet FourSquare kunnen gebruikers tips van locatie met elkaar delen. Het gaat hier dan om tips van de vorm: in dit restaurant hebben ze lekker eten, in dit café is het op zondagmiddag altijd te druk, etc. Gebruikers van FourSquare krijgen punten voor de tips, en ook punten voor het inchecken op een locatie. Met het inchecken wordt bedoeld dat je aangeeft: ik ben nu op deze locatie aanwezig. Het idee daarbij is ten eerste dat je kan zien dat je vrienden. Het is dus een website (met applicaties voor je mobiele telefoon) met drie doelen:

  1. Mobiele vriendenzoeker
  2. Tips voor een stad
  3. Spel

Het spelelement zit hem dus in de punten, en voor bepaalde acties krijg je een badge (dit kan zijn het veelvuldig op een dag inchecken, vaak een tip achterlaten, nieuwe locaties toevoegen, etc.). Op deze manier is het spelelement dus zoveel mogelijk punten, maar ook zoveel mogelijk badges verzamelen. In Amerika is het al normaal, maar ook Nederlandse bedrijven spelen hier nu op in. Als je mayor (burgemeester) van een locatie bent, kan je gratis dingen krijgen. Kijk op de snacksquare website om de Nederlandse deelnemers te zien.

FourSquare

Links
http://www.fouresquare.com

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.