EVERNOTE

tool 17 uit BoekTweePuntNul
017-evernote-boektweepuntnulEvernote is (gratis) software waarmee je gemakkelijk informatie kunt bewaren, ordenen en vindbaar maken. In het Engels spreken ze over een PIM (Personal Information Manager) of een Outliner. In het Nederlands zou is het een knipselmap of notitieprogramma. In essentie is het een kruising tussen je verkenner  en een tekstverwerkingsprogramma, maar je kunt veel meer met het programma doen.

Evernote is interessant :

  • als je voor een project veel informatie moet verzamelen.
  • als je geregeld documenten niet terugvindt omdat je niet meer weet waar je ze gelegd hebt of waar ze zitten op je computer.
  • als je je informatie overal bij je wil hebben : op je pc, je iPhone, online, …

    (Definitie en onderwijs ideeën over Evernote: http://internetvaardig.be/tag/evernote)

Evernote 2 min 40 sec

 

Links
http://www.evernote.com/
http://internetvaardig.be/tag/evernote

tool uit: image

onderstaande is overgenomen uit computerwereld.nl

Het gebruik van Evernote is in 2011 substantieel toegenomen. De applicatie voor het opslaan van notities bevordert productiviteit en organiseert je digitale leven.

Mensen hebben altijd al problemen gehad met het organiseren van grote hoeveelheden informatie. In de jaren ’90, sloegen we belangrijke notities op in onze PDA’s en wat daar niet in paste, schreven we op in notitieblokken die ergens op een plank belandden. Door de komst van smartphones en tablets, ontstond de behoefte aan iets dat al deze informatie op al onze apparaten kon synchroniseren. Sindsdien fungeert Evernote als digitaal brein.

Met ruim twintig miljoen gebruikers is Evernote veruit de meest populaire applicatie voor het organiseren van notities. Het gebruiksgemak van de app, gecombineerd met een minimalistische aanpak zijn de twee voornaamste redenen van die populariteit.

Wat doet Evernote?
De basisversie van Evernote biedt eigenlijk alles wat de gemiddelde zakelijke gebruiker nodig heeft. Je kunt audio, video en foto invoeren en taggen en dit samen met je favoriete webadressen delen tussen alle apparaten die je bezit. De gratis dienst biedt 60MB aan uploadcapaciteit per maand. Het maakt iedere willekeurige gedachte doorzoekbaar, waardoor het de Google van je eigen leven wordt. Het stelt je in staat om je notebooks met andere gebruikers te delen in Android en op de desktop en individuele notities met iOS.

Evernote draait vrijwel overal
Evernote biedt een goede handleiding voor het installeren van de applicatie op al je apparaten en legt duidelijk uit hoe notebooks en notes werken. Helaas ontbreekt het Evernote aan uitgebreide opties die de app een volwaardig productiviteitspakket zouden maken. Wel integreert Evernote Premium met QuickOffice en die combinatie maakt het een krachtige productiviteitsapplicatie voor tablets.

De premium-versie van Evernote kost 34 euro per jaar. Daarvoor krijg je beveiligde toegang tot je notities met een wachtwoord, kun je notebooks offine naar je mobiele apparaten synchroniseren, wordt je uploadlimiet vergroot naar 1GB, kun je zoeken binnen PDF’s en meer.

Wacht even, is OneNote niet hetzelfde?
Microsofts OneNote was het dominante product in deze markt voor de opkomst van Evernote en is nog steeds hét programma voor wie gewend is ermee te werken. Veel functionaliteit is gelijk aan dat van Evernote, zelfs de gebruikte terminologie komt overeen. Wat onderscheidt de twee? Waar OneNote vooral geschikt is voor laptop- en desktopgebruik in combinatie met Microsoft Office, kun je Evernote op ieder platform installeren, waaronder mobiele apparaten. OneNote heeft het concept in gang gezet, maar Evernote wist het te laten floreren.

Wat biedt Evernote nog meer
Het bedrijf heeft net twee apps uitgebracht voor iOS: Evernote Food en Evernote Hello. Food houdt bij welk voedsel je tot je neemt en wat je eventueel zou willen eten en Hello is een contactbeheerder – iets dat non-iOS gebruikers van Evernote wellicht goed kunnen gebruiken. Studenten kunnen de functionaliteit van Evernote verbreden met het gratis Evernote Peek, dat samenwerkt met de smartcover van de iPad 2 en helpt om je beter inhoudelijke zaken te laten onthouden van wat je op dat moment bestudeert. Een jaarabonnement van Evernote wordt momenteel geleverd met een Livescribe ‘smartpen’ waarmee je digitale, handgeschreven notities in Evernote kunt maken.

Lees meer: http://computerworld.nl/article/13390/de-opkomst-van-evernote-verklaard.html?utm_source=&utm_medium=email&utm_campaign=&utm_content=&utm_term=%262332&cp

Uit

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.