DROPBOX

tool 14 uit BoekTweePuntNul
014-dropbox-boektweepuntnulDropbox is een software die je bestanden synchroniseert met je andere computers, laptop of zelfs je mobiele telefoon. Dit synchroniseren gebeurt via de servers van Dropbox. Zo lang de bestanden in de Dropbox map staan, blijven ze ook op de server staan. JE kunt Dropbox dus ook gebruiken als backup tool. Het synchroniseren gebeurt onopvallend op de achtergrond zodat je gewoon door kunt gaan met je werkzaamheden op de computer.Als je Dropbox geïnstalleerd hebt, verschijnt er een map met de naam ‘Dropbox’ in je documenten. Alle bestanden en mappen die je in deze map plaatst worden automatisch gesynchroniseerd met de Dropbox servers. Als je nu inlogt op de Dropbox website zie je de bestanden die je zojuist in de map op je harde schijf hebt gezet in je account staan. Je gebruikt Dropbox nu voor het backuppen van je bestanden. Als je Dropbox op nog een computer installeert zoekt Dropbox ook vanaf deze computer contact met de server om te kijken of er bestanden op staan. Als Dropbox nieuwe bestanden vindt, zal hij deze automatisch naar je Dropbox map kopiëren. Je hebt nu dus op twee computers twee identieke mappen met dezelfde bestanden. Als je nu op één van de computers een bestand uit die map wijzigt zal dit ook direct op de andere computer gewijzigd worden. Ideaal dus als je op verschillende locaties dezelfde bestanden nodig hebt die up to date zijn.

Dropbox

Links
http: www.dropbox.com

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.