Stem voor provinciale vrijwilligersprijs 2011 voor Culturele Commissie Adorp

imageAlweer een keer stemmen? Ja dat klopt, dit maal voor de Culturele Commissie Adorp, één van de twee genomineerden voor de provinciale vrijwilligersprijs 2011 in de categorie leefbaarheid.

Direct stemmen kan hier: http://fd5.formdesk.com/provinciegroningen/vrijwilligersprijs2011, maar lees het bericht in elk geval door om te weten welk belang voor de gemeenschap deze culturele commissie heeft.

Bij de provincie kwamen maar liefst 118 aanmeldingen binnen, verdeeld over drie categorieën: zorg, jeugd en leefbaarheid.

Als de Culturele Commissie Adorp de prijs voor de categorie leefbaarheid wint, dan ontvangt deze
€ 3.000,-. Dat is een heel groot bedrag. De Commissie kan dat heel goed besteden. Maar, voordat de prijs kan worden gewonnen, moet de CCA er wel voor zorgen dat er via de provinciale site (www.provinciegroningen.nl) zo veel mogelijk stemmen op haar worden uitgebracht.

De Culturele Commissie Adorp, die actief is in de voormalige gemeente Adorp, bestaat dit jaar twintig jaar. Dat is van de zomer uitgebreid gevierd met een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils: een fietsroute langs kunstenaars in Sauwerd en Adorp, een kindervoorstelling, een feestavond, verhalenvertellers, bijdrages van de Fanfare, het koor Hoge en Lage der A en Toneelvereniging LAOMAS.
Wethouder Philips Broeksma kwam naar Adorp om de feestelijkheden te openen.

imageDe CCA organiseert elk jaar een uitgebreid programma, waarmee een breed publiek wordt bereikt. Zo zijn er vier keer per jaar exposities in de dorpskerk van Adorp. Kunstenaars uit de provincie, maar ook wel van daarbuiten, worden uitgenodigd om te komen exposeren. Voor deze tentoonstellingen is er altijd veel belangstelling. Leerlingen uit de hoogste groepen van de beide basisscholen in het werkgebied komen naar de kerk om de kunstwerken bekijken. Meestal is er dan één van de exposanten aanwezig, die vertelt over zijn werk en de gebruikte technieken. Ook zijn er exposities in de kerk van Klein Wetsinge.

In ’t Witte Hoes zijn er regelmatig muzikale activiteiten, zoals de jamsessies. In de lijdenstijd vindt elk jaar in de kerk van Adorp de uitvoering plaats van de Matthäus Passion van Heinrich Schütz. Daarnaast zijn er ook andere muzikale avonden, waarbij regelmatig een Groningstalige artiest optreedt.

Voor de kinderen zijn er verder nog voorstellingen. Daarnaast zijn er activiteiten, die worden georganiseerd met andere organisaties. Dat maakt de leefbaarheid in de voormalige gemeente Adorp ook zo groot. Daarbij is te denken aan samenwerking met de Stichting 55+, waarmee elk jaar een gezamenlijke excursie wordt georganiseerd, de Vereniging voor Volksvermaken, waarmee een kinderactiviteit aan het begin van de kermis wordt georganiseerd en de samenwerking met de Stichting ZomerJazzFietsTour. Elk jaar speelt op de laatste zaterdag van augustus een bekende jazzformatie in de kerk. De CCA zorgt in Adorp voor de logistiek er om heen en verdient er nog wat aan door koffie/thee/ soep en versnaperingen te verkopen.

Gelukkig is er een aantal sponsoren, waaronder de gemeente Winsum. Zij zorgen er voor dat de Commissie elk jaar vele activiteiten kan organiseren..

Tot 13 november kan worden gestemd op de provinciale site www.provinciegroningen.nl.

This entry was posted in Winsum and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.