SCREENCAST : 5 Fotoflexer

Bijzonder gebruiksvriendelijke online fotobewerking is Fotoflexer. Het is zelfs mogelijk de meeste snelle fotobewerkingsfuncties hiermee uit te voeren. Een nadeel is wel dat het programma Fotoflexer af en toe heel irritante reclames laat zien. Wie daarvoor zijn ogen kan sluiten heeft aan Fotoflexer een programma dat simpel in gebruik is.
Je kunt een account aanmaken waardoor je de foto’s ook online kan bewaren of gewoon een foto uploaden en deze direct bewerken. Heel handig zijn de mogelijkheden om foto’s direct van andere websites dan wel afbeeldingen van de webcam of imports vanuit Photobucket, Facebook, Flickr, MySpace, of Picasa in te zetten

Wat is Fotoflex

Hoewel je gebruik kunt maken van veel filters en effecten is het bewerken eenvoudig. Zo kun je de “retro” knop gebruiken om van een foto een oud ogende foto te maken, of te verscherpen of een zwartwitfoto te maken. Na lees meer staat een korte handleiding om een foto te verkleinen en deze op te slaan.

imageAllereerst een tip, klik nooit op de irritante reclames. Door het browserbeeld te vergroten is deze banner wel weg te drukken.

 

Om snel een indruk te geven staat hieronder een handleiding om een uitsnede te maken en die als oude foto te bewaren.

We gaan eerst de te bewerken foto Uploaden, wacht tot die is ingeladen. 

image

Het kan ook vanaf Photobucket, Facebook, Picasa, Flickr, MySpace, Phanfare of Smugmug. Klik daarvoor onder Edit Photos From op de link naar de site, vervolgens op Connect, geef uw gebruikersnaam (Username) en wachtwoord (Password) op en sluit de pagina.

 

 

 

imageNu kan in Fotoflexer zelf een van de gewenste afbeeldingen uit de collectie geselecteerd worden. Dubbelklik vervolgens op de foto.

 

 

 

 

 

 

De afbeelding verschijnt groot op de werkpagina van Fotoflexer.
Bovenaan zie je de editor.

 

imageimageKies in de editor voor Basic en klik op de icoon Crop
Vervolgens kun je met de pijl een uitsnedeblok maken

Klik vervolgens op de knop Crop Selected Area.

Nu kan de afbeelding opgeslagen worden op de eigen computer
Klik in de editor op Save

 

Selecteer My computer in de linkerzijde onder Save To
Daarna op  Save To My Computer

 

imageTyp in het vak onder Filename een naam voor uw bestand
en klik op Save Now.

Er kan nog meer worden veranderd, de foto kan met Sephia een oud effect krijgen.
Om dat te bereiken klik je op Back to Editor en ga je naar Effects, kies daar Old Photo. Voor opslaan weer dezelfde procedure als eerder aangegeven.

This entry was posted in ICT and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.