Meer met Twitter

RSSimageN.a.v. een bericht van Tessa Zadelhoff en  Michelle Pacansky Brock kwam ik op een mooie linkregel waarmee je makkelijk in Twitter kunt zoeken. Handig, want je kunt op meerdere manieren met Twitter werken, dan via vluchtig met een mobieltje.Wie weet is er zelfs iets te halen voor in de les. Twitter kan heel aardig in de lessen worden ingezet. Denk daarbij ook eens aan een Twitterfontein waarop iedereen op een onderwerp kan reageren. Een andere optie is om anderen tijdelijk de les in te halen. Vragen aan een deskundige zijn op deze manier ook prima te stellen. De deskundige hoeft de tijdrovende trip naar de school niet te maken.

Een aantal mogelijkheden:

Snel zoeken in vele miljoenen Tweets van Twitter kan, zet dan achter het = teken een zoekwoord.
Zet deze link in de browser. http://search.twitter.com/search.atom?q=%23zoekwoord

RSS (Real Simple Syndication is de meest gebruikte verklaring voor de afkorting) of feeds, wil zoveel zeggen als het gelijktijdig beschikbaar stellen van informatie aan anderen.
RSS-feeds zijn te lezen via een speciale RSS-lezers (zoals Feedly), maar zijn ook via speciale websites te lezen (zoals Google Reader). De meeste grote browsers ondersteunen RSS, ook zijn er speciale RSS readers (betaalt en gratis) te vinden.

Voor gebruikers van Outlook is het mogelijk om de RSS imageals “mailbericht op te halen” Telkens als een persoon twittert krijg je zijn bericht als apart binnen bij RSS_kanalen van Outlook.

image

 

Leerlingen zou je op deze manier kunnen wijzen op educatieve tweets die ze zo zeer gericht kunnen volgen.

Er is nog een aardig manier om Tweets bij te houden. Daarvoor is PowerPoint Twitter Tools beschikbaar. Ga daarvoor naar http://www.sapweb20.com/blog/powerpoint-twitter-tools/ en download de tool gratis. Voor de klas is dat ene heel aardige manier van interactief en zichtbaar werken.

PowerPoint Twittertool. Korte handleiding
Saai maar wel informatief
This entry was posted in ICT and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.