IPON AWARDS 2012

imageDit jaar maak ik deel uit van de jury van de IPON Awards. De IPON is een jaarlijks ICT evenement dat goed de stand van zaken van ICT in Nederland aangeeft. De IPON is een initiatief van de onderwijspartijen SLBdiensten, APS IT-diensten, AVS en Vives. In maart wordt de vijfde editie georganiseerd.  IPON 2012 richt zich op het gehele onderwijs.
Heel aardig is dat er bij de IPON ruim 100 praktische workshops, zijn waarin de link gelegd wordt tussen plan en praktische aanpak? Een onderdeel van de IPON zijn de IPONAWARDS. Met behulp van de IPON Awards worden ICT-bedrijven, die zich richten op het onderwijs, bestempeld met het IPON kwaliteitsmerk.
Zo kan het onderwijs zien dat het bedrijf zich onderscheidt in innovatie, kwaliteit en originaliteit.
De IPON Awards stimuleren het bedrijfsleven om producten ten behoeve van het onderwijs te vernieuwen en te verbeteren. Vives besteedt het gehele jaar door aandacht aan de winnaars van de IPON Awards.

De Awards voor Onderwijs en ICT zullen worden geïnitieerd rondom alle gebieden van ICT binnen het onderwijs, te beoordelen op gebruik, originaliteit, ontwerp, toegankelijkheid en prijs.
Er zijn diverse categorieën waaraan bedrijven mee kunnen doen.

  1. Innovatie van het leren Award (categorie 4 – 12 jaar) De sprong naar voren…impuls in het primaire onderwijsproces Basis Onderwijs
  2. Innovatie van het leren Award (categorie 12 – 18 jaar) De sprong naar voren…impuls in het primaire onderwijsproces Voortgezet en Middelbaar Beroeps Onderwijs
  3. Gewoon Speciaal Award Innovatie in het Speciaal Onderwijs Speciaal Onderwijs
  4. Organisatie van het leren Award Ondersteunend proces, efficiency Onderwijs breed
  5. Innovatie Mediawijsheid Award Meest innovatieve project mediawijsheid – leerlingen/docenten/opvoeders/organisaties Onderwijs breed
  6. Stimulerings Award Persoon, organisatie of initiatief met grote betekenis voor ict in het onderwijs Onderwijsbreed

De IPON Awards worden op woensdag 28 maart aan het eind van de middag in Jaarbeurs Utrecht uitgereikt aan de ICT-onderwijstoeleveranciers die zijn gekozen door het onderwijs zijnde de beste toeleverancier voor het onderwijs in zijn of haar vakgebied.

image

website: http://www.ipon.nl/ipon-awards

This entry was posted in ICT, Onderwijs and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.