Gemeente wint kort geding Boogplein

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Vlak voor de pinksterdagen (10 juni 2011) heeft de rechter uitspraak gedaan in het kort geding dat projectontwikkelaar Montagne had aangespannen tegen de gemeente Winsum. Daarin zijn alle vorderingen van Montagne afgewezen.

Kort geding
Eind 2006 ondertekenden gemeente en projectontwikkelaar Montagne een overeenkomst over de ontwikkeling van Boogplein. De overeenkomst bleek in strijd met de Europese regelgeving tot stand te zijn gekomen. Nadat gesprekken tussen gemeente en projectontwikkelaar niet tot het gewenste resultaat hebben geleid, heeft Montagne een kort geding aangespannen. In het kortgeding eiste Montagne nakoming van de overeenkomst. Op 10 juni jl. heeft de rechter uitspraak gedaan in het kort geding. De rechter oordeelde dat de overeenkomst nietig is en wees de eis van Montagne af. Het vonnis geeft de gemeente nu de ruimte om de ontwikkeling verder ter hand te nemen.

Wanneer gaat er iets gebeuren?
Een goede vraag lijkt mij zo. Menigmaal heeft D66 de verantwoordelijke wethouder gevraagd wat er gaande is in het hart van Winsum. 
Volgens het gemeentebestuur is het Boogplein van essentieel belang voor de economische en stedenbouwkundige ontwikkeling van Winsum. Over haalbaarheid en leefbaarheid wordt door dit – en het de vorige college niet meer gesproken. Dat besluit is al jaren gelden genomen. Jammer want voortschrijdend inzicht zou wel eens tot een heel ander dorpscentrum kunnen leiden.

This entry was posted in Politiek, Winsum and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.