Winnaars Curaçao Games

imageWILLEMSTAD – De eerste Curaçao Games zijn door Roël Gonzalez en Michaël Hersisia van het Radulphus College gewonnen met het spel ‘Driller’. Ook Emerence Sommer en Jiranklin Maartenen van mgr. Zwijsen College zijn met hun videospel ‘Haiker i e Kunukero’ in de prijzen gevallen. De motivatieprijs is naar Juson Rosalia van Frater Aurelio SBO met het spel ‘Bantene Korsou Limpi’ gegaan.

Curaçao Games is een nieuw project van het Rooms-Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS), waarbij de leerlingen ‘een eigen computerspel konden ontwikkelen met het softwareprogramma Game Maker. De software is gratis te downloaden van internet. Thema van het computerspel is ‘Korsou bèrdè i bunita’.

Dit project beoogt de effectiviteit in het onderwijs te verhogen. Door gebruik van zowel bestaande als van nog te ontwikkelen computerspellen, wordt het onderwijsleerproces voor de leerling aantrekkelijker en daarmee doeltreffender. De in Nederland woonachtige Aad van de Drift heeft de docenten wegwijs gemaakt met het programma. Zij hebben vervolgens de leerlingen begeleid. Via de website www.curacao-games.com konden de computerspellen worden geüpload. ‘ In totaal zijn er acht computerspellen ingeleverd. Een jury bestaande uit Naidison Bregita, Aad van der Drift, Wladimir Curiel, Lusette Verboom en Anna Titawanno heeft de spellen beoordeeld. De uitreiking heeft gisteren plaatsgevonden onder de overdekte van het Radulphus College.

This entry was posted in Curacao and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.