met een knipoog … EMO

Recensie door Aad van der Drift

Your EMOIn een mooi geel doosje, zonder software wordt YOUR EMO afgeleverd. De software zit er niet bij, maar komt direct van internet. Enthousiast wil ik de EMO op school inzetten, maar een iets te strakke firewall voorkomt dat het werkt. Nog erger is het als blijkt dat de EMO niet ondersteund wordt door Windows 7. Ik speur naarstig naar de allerlaatste XP computer en jawel die is er nog. Het is een grappige ervaring om in een groot stil lokaal te spelen met EMO.

Your EMO en your AADYour EMO is een handgrote emoticon van hard plastic met bewegende wenkbrauwen, ogen en mond. Er zijn veel sociale netwerktoepassingen waarop EMO reageert. Een zwart veld midden op je beeldscherm laat helder zien wat je kunt doen. Behalve dat Your EMO als emoticon voor messenger actief is, is ook bij Hyves, Facebook en Skype zijn inzet mogelijk. Heel speels zijn er ook een aantal spelletjes met EMO speelbaar. Het stemmetje uit de emoticon klinkt wat blikkerig en bij tijd en wijle kinderachtig.

Tijdens lessen waarin de computer een belangrijke rol speelt zou je een EMO in kunnen zetten. Ipv dat je verscholen achter een beeldscherm zit kan die EMO de stemming van het moment aangeven. Het geluid zou ik daarbij achterwege laten.

Bij de les is Your EMO op de pc als stemmingsmeter te gebruiken. Leerlingen willen soms maar al te graag weten hoe je over hun prestaties denkt, met de Mood indicator kun je dat aangeven. Of het helpt weet ik niet, maar speels serieuze interactie wordt door veel leerlingen wel gewaardeerd.

Aad van der Drift
Aad (oud-aardrijkskunde docent) is ict-coördinator op het Zernike College en verantwoordelijk voor de opbouw van de website aldaar. Tevens adviseert hij scholen en instellingen over de op- en uitbouw van hun websites. Zie ook avddrift.it.

This entry was posted in Recentie and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.