TEACHWELL … MOBIEL PRESENTEREN

teachwellTijdens de i&i-conferentie 2009 maakte de firma Switch bekend, dat alle VO-scholen met meer dan 500 leerlingen gratis een Teachwell van Ergotron (waarde € 700,-) konden aanvragen. Inmiddels is de uitlevering in volle gang. Een gebruikersrapport:

Na gebruik van deze beamerkar (filmpje) moet worden gesteld dat de Teachwell een goede indruk heeft achtergelaten bij zowel beheerders als gebruikers. De kar is licht van gewicht en snel verplaatsbaar. Nadeel is dat voor grotere beamers te klein kunnen zijn voor het plateau. Grote beamers staan niet stevig en kunnen bij het verplaatsen of bij aanpassen van de hoogte van de kar vallen. Bijgevoegde tieraps kunne een en ander wel voorkomen maar ideaal is het niet.

Gelukkig neemt het formaat van de beamers sterk af, dus passen de meesten wel. Het plaatsen van een beamer gaat snel, er is genoeg ruimte om de kabels overal langs te leggen. De laptophouder heeft de mogelijkheid de laptop extra te borgen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een band die over het toetsenbord gespannen staat.

Deze houder is geschikt voor laptops met een beeldscherm kleiner dan 17 inch, voor grotere beeldschermen is de houder te klein en instabiel. De gehele kar kan in hoogte versteld worden, uitermate handig voor gebruikers die nogal in lengte verschillen. Zoals gesteld. let goed op de grootte van de beamer. Klap het uitgeschoven plateau bij  verlagen van de kar eerst in, anders komt hij tegen een stang. Het paneel waarop muis en toetsenbord staan is ideaal ontworpen. Het toetsenbord staat goed op het paneel en de uitschuifbare muismat (zowel naar links als naar rechts) met de muishouder zijn erg handig.

Op het Zernike College hebben wij nog een aantal beamerkarren waarop een desktop PC gemonteerd is. De Teachwell is veel geschikter dan deze logge constructie. Gemakkelijk verrijdbaar is wel het grootste voordeel. Op onze school zijn wij dan ook zeer tevreden over deze Teachwell. Docenten zetten het apparaat met genoegen in bij presentaties in de dagelijkse lespraktijk, maar ook bij ouderavonden.

This entry was posted in Recentie and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.