e-tool 12 – SKYDRIVE EXPLORER

skydrive0Skydrive zou je een digitale USB stick met beperkingen kunnen noemen. Een beperking is dat de bestanden maximaal 50 mb mogen zijn. Voor veel scholen is dat een zegen, want als leerlingen films of andere grote bestanden via het netwerk zouden downloaden wordt het veelal krap met de bandbreedte. De grootste beperking is echter de manier waarop je bestanden in de SkyDrive krijgt.

Wie een paar gigabite wil plaatsen, stel het zijn 1000 bestanden, is daar heel wat tijd mee zoet. Dat moeten in elk geval de maker van skydriveexplorer ook hebben gedacht.

Skydriveexplorer is een tool die SkyDrive in de Windows verkenner toegankelijk maakt.

Om met skydrive explorer te werken heeft u uiteraard SkyDrive nodig. Zie ICT tool 11 om te zien hoe u daar aan komt.

Skydrive explorer is een heel klein programma dat te downloaden is via skydriveexplorer.com. Na dat u het programma heeft gedownload kunt u het installeren. Er is weinig voor nodig om het te activeren. Wie na installatie in de map computer kijkt (bij XP Mijn Computer) ziet onder overige een icoon staan van Skydrive Explorer.
 skydrive5

 

 

 

Door daar op te klikken krijgt u het idee in een standaard verkenner omgeving te werken. Dat laatste klopt overigens maar deels, want uw bestanden staan op de servers van Microsoft.

Skydriveexplorer is nog in Bêta, maar het programma geeft ons een aardig inzicht hoe in de toekomst de nieuwste Office applicaties gaan werken. Mogelijkheden van Skydriveexplorer zijn:

  • Bekijken structuur en inhoud van je SkyDrive map
  • Gedetailleerde informatie van de bestanden bekijken
  • Mappen en en sub,mappen makenBestanden kopiëren naar SkyDrive
  • Bestanden en mappen verwijderen van SkyDrive
  • Gebruik Drag & Drop for files operations
  • Hernoemen van files and folders

logoictnieuws[4][3][2][2][2][2][2][2]Voorheen gepubliceerd op de website van onderwijs ICT nieuws: www.ictnieuws.nl

This entry was posted in Tools and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.