e-tool 03 – Bestanden omzetten

afbeeldingenbewerkentool3Soms leveren leerlingen vreemde bestanden in die niet door de standaard software worden herkent. Zo schrijven leerlingen zelfs met behulp van hun mobieltje een prachtig gedicht en willen zulks inleveren, in voorkomende gevallen is het een knap probleem dat bestand te openen. Met behulp van de website van Media-convert worden echter zonder veel moeite allerlei (+bizarre) soorten bestanden omgezet.

Mij is een geval bekend van een prachtig filmpje, dat gemaakt was met een telefoon, waarbij de leerling het eindproduct naar de docent stuurde, die vervolgens met dit 3GP-bestand niet uit de voeten kon. Terugsturen kan, maar verdienen creatieve werkstukken geen creatieve oplossingen? De website http://media-convert.com biedt zo’n oplossing. Wie de site bezoekt zal schrikken van de grote drukte. (Er wordt zelfs aangeboden (AVS video-convertor) te downloaden, dat is niet nodig). De site kreeg overigens in 2006 de Webuser Award.

Media-convert.com komt niet uit eigen land, zoals een paar kromme zinnen doen vermoeden. Zomaar de software downloaden is dan ook niet echt aanbevolen. De converter zet moeiteloos vele soorten bestanden om … ik tel er meer dan honderd. Zo maar een greep: text, html, xhtml, microsoft word, rtf, pdf, ps, open office, star writer, pocket word, word perfect, csv, dbase, microsoft excel, pocket excel, lotus 123, quattro pro, star calc, open office spreadsheet mathml, star math, open office math, microsoft powerpoint, star impress, open office presentation, 3g2, 3gp, amv, asf, avi, dpg, 7z, bz2, bza, cab, gz, lha, lzh, rar, tar, tgz, avs, bmp, cin, dcx, dib, dpx, fits, gif, ico, jfif, jif, jpe, jpeg, jpg, miff, otb, p7, palm, pam,, pcd, pcds, pcl, pcx, pgm, pict, png, pnm, ppm, psd enz..

Hoe converteert u een bestand?

  1. ga naar media-convert.com
  2. klik op bladeren en selecteer het om te zetten bestand
  3. klik onder de advertentie op het gewenste output-formaat
  4. geef onder instellingen de nieuwe naam van het bestand
  5. in principe kunt u meer instellen maar dat hoeft niet
  6. klik op OK en wacht tot de gegevensverwerking klaar is
  7. een download-bestandje wordt hierna weergegeven.
  8. Kies de voor u meest prettige optie uit.

afbeeldingenbewerkentool3-2 

Het is nu mogelijk om het geconverteerde bestand op meerdere manieren op te slaan. Allereerst als geconverteerd bestand, maar er is ook een ingepakte versie (zip) mogelijk, daarvoor wordt een link naar dat bestandje gegeven. Wie het bestand voor een ander converteert kan dat doormailen, de link is slechts één dag geldig, maar dit is eenvoudig tot honderdtwintig dagen te verlengen.

Misschien nog wel het meest bijzondere is de optie om het bestand via een telefoon te uploaden. De link en bijhorende code staan na conversie vermeld, met de telefoon kan er nu heen gewapt worden. Mediaconvert is een eenvoudige tool die heel veel soorten bestanden converteren kan. De meest vreemde omzettingen zijn er mogelijk, de overload aan reclames moet u daarom maar voor lief nemen.

logoictnieuws[4][3]Voorheen gepubliceerd op de website van onderwijs ICT nieuws: www.ictnieuws.nl

This entry was posted in Tools and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.