Route 7 Sleen-Coevorden 19 km

http://vddrift.com/wp-content/uploads/googlemaps/07-sleen-coevorden.kml

imageHet afmaken van het Pieterpad-project leek er door mijn beenblessure niet meer in te zitten. De laatste keer dat ik had gelopen was precies twee jaar geleden.
Shintsplint verhinderde dat ik in 2005 weer kon gaan lopen. Echter nagenoeg precies twee jaar na dato op de vroege zondagochtend stond ik weer in het Drentse Sleen.
Sleen, ooit de hoofdplaats van een machtig Dingspel, bezit een enorme kerk, welke je telkens achterom kijkend nog lange tijd kun zien staan.
Opvallend was de hoge Pieterpadlopers-dichtheid, Pieterpadders zijn eenvoudig herkenbaar aan het groene boekje en meestal oerdegelijke wandelschoenen. Ze zijn ook erg handig om te vragen een foto van je te nemen.
imageNa Sleen zou ik nog een aantal typisch Drentse dorpjes met brink, café en kerk tegenkomen.
Dit gedeelte van Nederland is mij geheel onbekend. In Coevorden ben ik nog nooit geweest en gezien de historische betekenis van het stadje zat er ook een magische ondertoon in deze naam. Dus liep ik opgetogen langs het asfalt naar het zuiden. Hollend door het gehucht Den Hol ontmoette ik een aantal Hollers, mensen die net als ik de zondagochtend hadden uitverkoren om te gaan lopen. Den Hol is een beschermd buurtschap. Prachtig gelegen boerderijen met rieten daken, staan met hun achterkant in de richting van de brink. Wat zuidelijker van Den Hol, vlak voorbij Dalerveen, buigt de weeg links af De Drift op. Al slingerend kom ik over en langs diverse maten. Een mate is een nat hooiland en daar ziet het hier ook wel naar uit.
imageIn de omgeving van Recreatiecentrum Huttenheugte loop ik langs een Joods kerkhof en leg daar enige steentjes op een van de weinige graven. Buiten Coevorden word ik langs de snelweg geleid en via een nieuwbouwwijk kom ik het stadje binnen. Daar moet ik iets gemist hebben want ik vervolg mijn route direct richting station. Heel Coevorden, zoals ik dat zie, lijkt meer op een middelmatige nieuwbouwwijk dan op het mystieke stadje waarop ik zo gehoopt had.

19 maart 2006
2 uur 5 minuten 9 km per uur

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157626293680161″]

This entry was posted in Pieterpad and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.