Route 5 Rolde Schoonloo 19 km

http://vddrift.com/wp-content/uploads/googlemaps/05-rolde-schoonloo.kml

Bepakt en bezakt vertrok ik om 8 uur richting Gasselte waar Ton mij verwachtte. Helaas had ik thuis een paar kleinigheden over het hoofd gezien, zoals de routebeschrijving, wat kabels en computerspullen voor Ton en mijn fotocamera. Dat laatste werd opgelost doordat Ton mij zijn camera leende en wat betreft de routeplanning was ik overgeleverd aan de rood/witte streepjes op de weg. In een dorp of stad zijn de schaarse streepjes nauwelijks te vinden, dus volgde ik het bord Schoonloo. Na ruim 4,5 km lopen stond ik verscholen achter een container Tineke uit haar bed te bellen. Er was even iets mis gegaan. Ik was niet verdwaald, maar het Pieterpad kwijtgeraakt. De route is volgens het groene boekje 19 km lang. Ik liep de hele route langs de N857 rechttoe- rechtaan van Nooitgedacht door Grolloo naar Schoonloo. Onderweg passeerde ik het plaatsje Grolloo waar op 12 juli de 10 km uit het Meeus-circuit wordt gelopen. Diverse borden verscholen langs de weg maakten mij hierop attent. Uit de beschrijving die ik van Tineke ontving begreep ik dat het niet meer mogelijk was om het Pieterpad terug te vinden. Doorlopen naar café Hegeman in Schoonloo was de enige oplossing. Veel meer dan een lange snelweg heb ik dan ook niet gezien. Deze route zal ik t.z.t. nog eens proberen over te doen, het zijn maar 19 km. Het kaartje is van 2006, dan heb ik de 19 km gelopen.

Route 5
[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157626293277001″]

Route 5, 2 jaar later
[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157626417969578″]

22 mei 2004  
Vertrek centrum Rolde Rolde
langs station Anderen Langeveen
lange paden Meindersveen
voor Schoonloo Warmenbossenweg
  Schoonloo café Hegeman
This entry was posted in Pieterpad and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.