Route 4 Zuidlaren-Rolde 17,7 km

http://vddrift.com/wp-content/uploads/googlemaps/04-zuidlaren-rolde.kml

01-zuidlarenbordDe route begint vlak voor de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Een lelijk gebouw op een mooie Brink. Al wandelend kan het best leuk wezen, maar rennend raak je in Zuidlaren enigszins verward. Het kostte me dan ook enige tijd. Wanhopig vroeg ik een voorbijfietsende dame de weg. Bleek het Mirjam Bijlsma te zijn, fanatiek hardloopster en prijswinnares in het Geove-loopcircuit.

De route had m.i. iets eenvoudiger gekund maar uiteindelijk begreep ik hoe je in Dennenoord terecht kon komen. Ik rende over het terrein en kwam daar bij de eendenvijver iemand tegen die niet helemaal begreep dat het warm was, gezien zijn dikke kleding en muts. Nu wreekte zich het feit dat ik onderweg geen leesbril bij me had. Ik liep volkomen verkeerd toen ik het terrein van de inrichting afkwam. Enige slingeringen en uiteindelijk liep ik onder het tunneltje bij Schipborg. Fantastisch mooie huizen en in een beboste omgeving passeerde ik. In een bomenlaan hingen meterslange spinnendraden met op ooghoogte een spin eraan, met als gevolg ik moest zigzaggen om ze niet in mijn haar te krijgen. Later bij het douchen bleek er een geweest te zijn die had meegelift. De route werd echt mooi toen ik voorbij Schipborg de Drentse Aa over moest steken. Dit kronkelende Drentse watertje heet hier de Schipborgse Aa.

De route werd nu vrij duidelijk, gewoon rechtdoor richting Gasteren, waarbij op de kop van de Gasterse duinen een hunebed werd gepasseerd. In Gasteren was ik net op tijd om mee te doen aan de Gastloop, een 10 km lange wedstrijd die ik uiteraard aan mij heb voorbij zien gaan. Vlak buiten Gasteren snoof ik de geuren van friet op, de friettent markeert de afslag richting Balloërveld. Het Balloërveld is officieel nog steeds een militair oefenterrein, waarop een tankgracht nog steeds dit ka30-rolderakter symboliseert. Ton Andringa had inmiddels gebeld, en stond te wachten in Rolde. Op het Balloërveld kwam ik een grafheuvel tegen en waren de karrensporen uit vervlogen tijden herkenbaar. Na het verlaten van dit stuk natuurterrein zie je in de verte de kerktoren van Rolde. Daar kreeg ik uitgedroogd een flesje cola en toog ik voldaan Ton-waarts.

Route 4
[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157626293086451″]

15 mei 2004 2 uur 9 min 8,7 km/u
Zuidlaren, af Prins Bernhardhoeve naar Schipborg Zuidlaren
Schipborg kort richting Zeegse Zeegse
Gasterse duinen Gasteren
door Balloërveld Balloërveld
  in Rolde richting Anderen Rolde
This entry was posted in Pieterpad and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.